Pointerpro bundelt de kennis van experten binnen bedrijven op één digitaal platform. Daarnaast zetten die bedrijven met de tool zelf online assessments op waarmee ze hun doelgroepen kunnen bevragen. Door de interne expertise te combineren met de input van de externe respondenten creëert de technologie van Pointerpro volledig automatisch gepersonaliseerde adviesrapporten. Zo komt er tijd en ruimte vrij, die consultants kunnen investeren in persoonlijke contacten met hun klanten.
Grote consultancybedrijven als Capgemini en Deloitte zijn klant bij Pointerpro om hun services te digitaliseren. Farmabedrijf AstraZeneca zet de technologie dan weer in voor astmapreventie: gebruikers geven in welke symptomen ze eventueel ervaren, ze krijgen gepersonaliseerd advies waarmee ze dan naar hun dokter kunnen stappen. Ook kleinere bedrijven doen een beroep op Pointerpro om professioneel advies te democratiseren. Zo gebruikt de Amerikaanse start-up Anasova het platform voor hun website freefinancialplan.com om financieel advies toegankelijk en laagdrempelig te maken.
Technologische innovatie en internationale expansie
Pointerpro groeide sinds de lancering in 2020 elk jaar met bijna 50 procent, puur op eigen kracht. Nu haalt de onderneming voor het eerst extern kapitaal op, bij PMV en via een banklening. Met de kapitaalinjectie van 950.000 euro wil Pointerpro twee jaar eerder de kaap van 10 miljoen euro omzet halen. Het 30-koppige team wordt uitgebreid met data-analisten, developers en marketeers.
Pointerpro zal het opgehaalde geld gebruiken om het productaanbod verder te innoveren en om de internationale expansie te versnellen, verduidelijkt oprichter en CEO Stefan Debois: “We lanceren vandaag al een intuïtief drag & drop-systeem om nog sneller en eenvoudiger adviesrapporten op te stellen. Met ons nieuw Assessment Center kunnen servicebedrijven op hun beurt hun eigen klanten rechtstreeks toegang geven tot de assessments en rapporten via een online portaal. Op die manier kunnen ze hun expertise converteren in een digitale tool die ze kunnen verkopen aan hun klanten op basis van een recurrent licentiemodel.”
|