Watertrapper met gifvrije Finsulate door de gracht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
View in Browser
Coverage Briefing

FOR IMMEDIATE RELEASE

Beste [%FNAME%],


Onderstaand en bijgevoegd tref je een persbericht aan over de gif-vrije antifouling van Finsulate, een folie dat onder schepen en boten wordt geplakt ("wrapping") om deze te beschermen tegen aangroei van mosselen en algen. Dit wordt sinds afgelopen vrijdag toegepast op schepen van de Gemeente Amsterdam.

Wil je high res beeldmateriaal ontvangen?

Laat het me graag even weten.


Groet!

Annelies

(+31 6 53 215 475)


PERSBERICHT


DUURZAME FINSULATE-FOLIE BESCHERMT PATROUILLESCHEPEN VAN GEMEENTE AMSTERDAM TEGEN AANGROEI


NT 11/WATERTRAPPER MET GIFVRIJE ANTIFOULING DOOR AMSTERDAMSE GRACHTEN


Amsterdam, 11 juli 2022 – In Hardinxveld-Giessendam werd vrijdag een Damen DPV 1304 Patrol Vessel voorzien van de gifvrije antifouling van Finsulate. Dankzij deze innovatieve folie is De NT11/ Watertrapper, het in opdracht van de Gemeente Amsterdam gebouwde patrouilleschip, tot wel tien jaar beschermd tegen aangroei. Het schip wordt voorzien van 80 vierkante meter folie met minuscule stekeltjes die mosselen en algen geen kans geeft. En dat zonder het milieu te belasten.


Duurzame ontwikkeling

“We kiezen als Gemeente Amsterdam voor duurzame ontwikkeling, zodat wij vóór 2025 emissieloos door het binnenwater van Amsterdam varen. Niet alleen CO2 neutraal, maar we kijken ook naar andere emissies zoals bijvoorbeeld microplastics en biociden, die van antifoulingverf afkomstig zijn en in het water terecht komen”, zegt Mike Moerman, Inspecteur vaarwegen van Nautisch Toezicht en Handhaving (THOR) van Gemeente Amsterdam. “De gifvrije Finsulate past dus uitstekend bij onze duurzaamheidsambitie en gaat ons helpen deze nog beter en sneller te realiseren!”.


Wrappen in plaats van verven

Zodra een schip of jacht te water gaat, beginnen mosselen, algen en andere organismen zich te hechten aan het onderwaterschip. Deze aangroei verhoogt de weerstand van het schip, met hoger brandstofverbruik en lagere snelheden tot gevolg. Om dit te voorkomen, gebruiken scheepseigenaren vaak giftige antifoulingverf, waarvan jaarlijks ongeveer 600.000 liter in het milieu terecht komt. De folie van Finsulate is volledig gifvrij en heeft bovendien een levensduur tot wel tien jaar. Het gebruik van een wrap in plaats van een verf is revolutionair en dat is dan ook de reden waarom Finsulate-uitvinder Rik Breur in 2019 door het Europees Octrooibureau verkozen werd tot Europees Uitvinder van het Jaar.


Minimale milieu impact

Rik Breur, oprichter en Managing Director van Finsulate, is trots op de samenwerking: “Het is geweldig om te zien dat de Gemeente Amsterdam met deze elektrische schepen nu nog een stapje verder gaat in het minimaliseren van de impact op het milieu. Dat de NT11/Watertrapper met Finsulate-folie wordt behandeld is voor ons een mooie mijlpaal, de Gemeente Amsterdam is natuurlijk niet de eerste de beste partij. Daarbij benadrukt het de duurzaamheidsambitie van de stad Amsterdam en het vertrouwen in onze toepassing. De nadruk ligt in Amsterdam nu op elektrisch varen, maar wij laten zien dat emissieloos varen verder gaat dan dat. Wij hebben in Nederland al zo’n 700 jachten en verschillende commerciële schepen voorzien van onze folie en een aantal daarvan vaart al zeven jaar of meer zonder aanslag. Prachtig, toch?”


Tien jaar of langer

De NT11/Watertrapper zal het hele jaar tijdens alle weersomstandigheden worden ingezet voor het uitvoeren van haar taken ten behoeve van het zorgen voor vlot en veilig scheepvaartverkeer en tijdens evenementen, crowd control op de binnenwateren van Amsterdam, de Amsterdamse grachten, het IJ, Buiten-IJ, IJmeer, IJburg, Markermeer en wateren van Weesp. Het schip is 13,5 meter lang en uitgerust met een enkele 130kW elektromotor, aangedreven door een batterijpakket van EST-Floattech van 273kWh. De topsnelheid is 16 km/u en bij een gemiddelde snelheid van 6 km/u kan het ruim een hele dag over de wateren van Amsterdam patrouilleren voordat ze moet worden opgeladen. Dit is het vijfde schip dat door Damen Shipyards wordt geleverd aan de Gemeente Amsterdam. Het schip wordt medio januari 2023 te water gelaten. De antifoulingfolie van Finsulate waarmee het schip is behandeld gaat tenminste zeven, maar waarschijnlijker tien jaar of langer mee.


Over Finsulate: Finsulate, een uitvinding van Nederlandse bodem, is een volledig gifvrije antifouling en biedt daarmee het milieuvriendelijke alternatief, met bovendien een gegarandeerde levensduur van vijf tot tien jaar. Het wordt aangebracht als zelfklevende folie (“wrapping”). De antifouling eigenschappen zijn het resultaat van kleine vezeltjes, die omhoogsteken op de folie. Het oppervlak is daarmee niet meer glad, maar stekelig en aangroei krijgt geen kans zich te hechten. Zie ook: https://www.finsulate.com/nl/


Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en aanvullend beeldmateriaal kunt u bellen met Annelies Putman Cramer bij Fair Focus via 06 53 215 475. Of mailen: Annelies@FairFocus.nl


 Coverage Briefing

Het aanbrengen van Finsulate folie op het patrouilleschip De NT11/Watertrapper van de Gemeente Amsterdam

Coverage Briefing

Het "wrappen" van Finsulate folie op het patrouilleschip

Coverage Briefing

Het aanbrengen van Finsulate folie is een zorgvuldig proces


Fair Focus
Stadhouderskade, 60, Amsterdam, Noord Holland, 1072AC
Nederland
'annelies@fairfocus.nl'
If you would like to opt out of future emails, please unsubscribe